31 Aralık 2008 Çarşamba

YENİ YIL MELEKLERİM


Oldum olası melek ve kelebek figürlerini çok severim.Her evdede bence melek figürünün olması gerekli.Uzun zamandır gönlüme göre melek arıyordum.Onları paladium da buldum.Ve kendime yeni yıl hediyesi aldım.Umarım bana ,evime,aileme şans,mutluluk,huzur,sağlık,ve bereket getirirler......

MUTLU VE SAĞLIKLI SENELER


Koscoca bir yılıda acı tatlı anılarıyla bitirdik.Yeni yılın tüm dünyaya ÜLKEMİZE barış sağlık ve mutluluklar getirmesini diliyorum.

29 Aralık 2008 Pazartesi

YENİ YIL HEDİYESİ


Canım hocam,Ayşen Hanıma yeni yıl hediyesi olarak bu şamdanları yaptım.Mobilyaları klasik olduğu için,yaldıza boyadım.Alt kaidesini poşet doku ile mermerleme tekniğini kullandım.Boyutlu yaldız boya ile kontürler geçtim.Umarım beğenir.

19 Aralık 2008 Cuma

KUŞ YUVASI


Ayşen hocama yaptım.peçete yapıştırıp,damınıda çatlatma tekniği kullanarak boyadım.Valla benim bile konasım geldi.

8 Aralık 2008 Pazartesi

EV YAPIMI UYDURUK ÇİKOLATA

Bu çikolata da kuru hurmadan yapılıyor.tv den aldım tarifini,2 seferdir yapıyorum,çok ta güzel oluyor.Üstelik yağsız ve şeker ilavesiz de olduğu için diyabetliler bile bir parça yiyebiliyormuş.
1 kg.kuru hurma
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 avuç damla çikolata
yarım su bardağı kakao
yarım su bardağı süt.
hurmaları küçük küçük doğrayın,cevizlerine içine ilave edin,kakaoyu,parça çukolatayı,sütüde ilave edip,bir güzel yoğurun,sonra elinizle yuvarlak şekil vererek,ister kakaoya ister,hindistan cevizine bulayın.Afiyetle yiyin....

MUTLU BAYRAMLAR


Bayram denince aklıma çikolata,kahve,ve sonradan eklenen likör gelir.Yeni evli iken bir öğretmen emeklisi son derece hanımefendi komşumuz olan,rahmetli sabahat hocanımda,tatmıştım ilk likörümü.Çok beğenincede hemen öğrendim.Eskiden çok yapardım,sonra bıraktım.Emekli olupta günlerimiz olunca tekrar aklıma geldi.Bu sene vişne zamanı,vişneleri aldım.Bayram nedeniylede dün akşam,açıp tadına baktık.İşte tarifi.

1 kg.vişne

750 gr.toz şeker

1 küçük votka

1büyük parça tarçın


Vişneler çekirdekleri ile yıkanır,üstüne 1 kat toz şeker serpilir,1 kat vişne 1 kat şekerşeklinde cam kavanoza konur,Üstüne 1 küçük şişe votka dökülür.Çubuk tarçında konularak,serin ve karanlık bir yerde 4-5 ay bekletilir.sonra .Sonra şişenin ağzı açılarak,likör şişesine konur.ve güzel bir ev yapımı çikolata ile dostlara ikram edilir.HERKESE MUYLU VE SAĞLIKLI BAYRAMLAR

6 Aralık 2008 Cumartesi

BESE PASTASI


işte besemizin pastası.Şeker pastanın ellerine ,yüreğine sağlık.

BESEMİZİN DOĞUMGÜNÜ


Ailemizin küçük besesinin 4 aralık perşembe günü doğumgünüydü.2 yaşını bitirdi,bütün aile annemlerde toplandık.Teyzeler ,enişteler,dayılar,yengeler,halalar,kuzenler.....Benim tatlı besem,iyiki doğdun,ailemize neşe getirdin.Daha nice yaşlara inşallah.Seni çoooook seviyorum.Doğumgünü pastasınıda dayısıyla ,yengesi yapyırmış.tek kelime ile muhteşemdi.Kendiside o kadar çok sevdi ki,bütün gece pastasını öpüp durdu.