30 Mayıs 2009 Cumartesi

1987 senesinde Kadıköy belediyesinin alt yapı çalışmaları sırasında bulunanlar.Bu arada Ayasofyanın arka bahçesindede yeni kazılar yapılıyordu.
Lahitler bu şekilde olduğu gibi renkli yapılırmış,ama tabi geçen zaman içinde solduğu ve yıprandığı için artık böyle değiller.
İncir ağacı tarih boyunca kutsalmış.
Ayşen hocamın ders konusu olan ayak heykeli (Roma) Roma devrinde ideal ayak böyleymiş,baş parmağın yanındaki parmak baş parmağa göre daha uzun.Sandaletin desenleri muhteşemdi.Sert ve yere sağlam basan bir ayak.
Tarihteki ilk lezbiyen kadın ozan Sapho (Roma)
Berekert tanrısı Tyhke (Roma)
Irmak tanrısı Okeanos ( Roma)
Baş tanrı Zeus.(Roma)
Karyetid tipi sütun başı.Bu tipteki sütun başları tarihde çok ender görülürmüş.(Eski yunan).
Roma Büyük Lahit.Bu lahit 10 sene önce Konya da bulunmuş.10 senede anca çıkarılmış ve İstanbula getirilmiş.Çok büyük ve muhteşem bir lahit nasılsa çok da iyi korunmuş.

Ağlayan kadınlar lahti.(eski yunan)Roma devrindeki lahitlerde kadınlar ve erkekler hep genç ve güzel betimlenmiş.Yaşlı ve çoçuk figürleri hemen hemen hiç yok.Hep ideal güzellikler var.


Bütün lahitlerde genellikle asma yaprağı figürü var.Tarihdeki ilk asma fidanını da Nuh Peygamber dikmiş.Ölümsüzlüğü ve cenneti simgeliyor.

29 Mayıs 2009 Cuma

İskender lahti.Lahitteki figürlerde iskenderin savaşları ve kahramanlıkları betimlenmiş.İskenderin başında aslan kafası şeklinde savaş başlığı var.




Sayda kralı.M.Ö.500
Bu vaftiz yapılırken kullanılan bir taşmış,çocukları bunların içinde vaftiz ederlermiş.Diğeri ise bir Çeşme taşı,ölümsüzlük ve cenneti simgeliyor.(su ve tavuş kuşu figürleri)

İSTANBUL ARKEOLOJİ MÜZESİ

Biraz da tarihe ne dersinizarkadaşlar? Ben oldum olası tarih ve sanat tarihi derslerini çok severim.En yüksek notlarım bu derslerdendi.Kızkardeşimle yaptığımız yurt dışı gezilerde bile diğer insanlar mağazaları dolaşıp,deli gibi alışveriş yaparken biz müzelerin girişindeki o uzun kuyruklara girip saatlerce beklerdik.İtalyanca hocam sevgili Ayşen hanımın rehperliğinde dün İstanbul Arkeoloji müzesine ve Topkapı Sarayı na gittik.Öyle bir rehber bulmuşum kaçırırmıyım,rica ettim sağolsun beni kırmadı.Senin gibi meraklı ve istekli bir öğrenciye seve seve rehberlik ederim dedi.Önce Arkeolojiyi gezdik.Sizinlede gezelim ne dersiniz? Efendiimm,burası müzenin girişi,çok güzel yeşillikler içinde bir bahçesi var.Bahçedeki merdivenlerdeki aslan heykelleri, Hitit lerden kalma.Asırlardır aslan heykelleri hep gücün kuvvetin simgesi olmuş.


20 Mayıs 2009 Çarşamba

BUGÜN BENİM DOĞUMGÜNÜM(19 MAYIS)

Yani dün benim doğum günümdü.Gündüz arkadaşlarla,akşam da ailemle doğumgünümü kutladık.Boşşveeerrr,yaşındayım.Pastamı Deida mız yaptı.Çok güzel çilekli bir pastaydı.Telaşeden akşamı resimlemeyi unuttum.Besemizle idare edin artık.10 sene evvel sağlık acısından epey şeyler atlattıktan sonra benim için sağlıkla kalktığım her sabah benim için doğum günüm.Rabbime sonsuz hamdolsun.İyi ki bu ailede doğmuşum,iyiki bu eşimi seçmişim,HEPSİNİ ÇOK SEVİYORUMMMM....

17 Mayıs 2009 Pazar

AMAN NAZAR DEĞMESİN

Nazar boncuklu takı takmayı sevmem ama nazara inanırım.Bunu da bir arkadaşım ,el marifetin çok ellerine nazar değmesin dedi,ben de kendime yaptım.(cam boncuk) kullandım.Diğer yüzüğe ise svakoski taşlar kullandım....

6 Mayıs 2009 Çarşamba

KOLYE-YÜZÜK-BİLEKLİK

İnatla yeni malzeme almayayım diyorum,bugün yine kapalıçarşıdaydım gene çıldırdım.Biri beni durdursunnnnn.Bunlar elimde kalan küçük parçalarla yaptım.Çok ahım şahım değiller.Sene sonu yaklaştığı için büyük parçalara başlamıyorum ,yoksa bitiremem.Zaten şu sıralar evde tadilat var.Ama sadece benim hobi odamda.Evimin bir odasını kendime ayırmıştım.(yaklaşık 10 senedir) ama o oda bir türlü düzene girmedi .Elime geçeni attım elime geçeni attım,tam bir ardiye odası oldu.Kumaşlarım,ahşap boyama malzemelerim,kalıplarım,takı malzemeleri,nakiş iplikleri,yünler ammaaaannn ,bir giren bir daha çıkamayacak gibiydi.Şimdi orayı yaptırıyorum.Bitince resimlerim,inşallaah güzel olur bakalım...



....

1 Mayıs 2009 Cuma

BİRAZDA GÜZELLEŞELİM...

Evet arkadaşlar,birazda güzelleşelim değil mi? Bu kremin içeriğini cilt bakımı hocamız vermişti. Ben menapozda olduğum için cildim çok kuru zaten genç kızlığımda bile hiç ergenlik sivilcesi yoktu bende yani normalde bile kuru idi,anneme çekmişim.Şimdi 2001 de koruma amaçlı ameliyat olduğum için zorunlu menapoza girdim.(39 yaşında) Yani iyice kurudum.Vücudum için bebe yağları susam yağları bilimum kremler hepsini denedim.Sadece ve sadece BODY SHOP un SHEA BODY BUTTER (şi ağacı yağı ) iyi geldi.Her gün kullanıyorum,hen kokusu çok güzel hemde yapış yapış olmuyor.Şimdi gelelim yüz kremine ben 25 yaşından itibaren cildime bakarım.Bütün markalı cilt ürünlerinden kullandım.2 senedirde OHT peptide 3 kullanıyorum.Faydasınıda görüyorum.Yaklaşık iki senedirde ara sıra bu yaptığım kremi kullanıyorum.Annem ve eşim de kullanıyor.( Annem gülyüz yavrum kremim bitti deyince hemen onada yapıp götürüyorum) Tarifi şöyle:Bepanthen plus ve Madecassol kremin tamamını bir kaba sıkıyorum,içine 300mg.lık Evigen ampül kırıyorum sonrada 30mg.lık Avicap kapsülden iki tane ilave ediyorum.( Bunlar yumuşak kapsül olduğu için ucundan iğne ile delmek yeterli) Sonra hepsini tahta spatulla karıştırıp kullanıyorum.Ezcacı arkadaşım Gülay;a danıştım oda bana zaten kozmetik olarak kullandığımız bütün kremlerin içerikleri genelde B EPANTHEN dir,deyince bende gönül rahatlığı ile kullanıyorum.Tavsiye ederim......Bütün kadınlar güzeldir arkadaşlar.....