25 Şubat 2012 Cumartesi

GALETA UNLU TATLI



Malzeme:4 yumurta,1 su bardağı toz şeker,yarım su bardağı sıvı yağ,1 su bardağıhinistan cevizi,1 su bardağı galeta unu,1 su bardağı ceviz,1 pk.kabartma tozu. Malzemenin hepsini kek yapar gibi karıştırıp yağlanmış kare borcama döküp önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin.kek fırından çıkar çıkmaz kekin üstüne 3 çay bardağı ılık süt,1 tatlı kaşığı toz şekeri karışrırıp dökün.Kekin muhallebisi:3,5 su bardağı süt,1 çay bardağı mısır nişastası,2,5 çay bardağışekr,1 pk vanilya,1pk krem şanti(1 bardak sütle yapılacak).Vanilya ve krem şanti hariç diğer malzemeleri muhallebi gibi pişirin,ılınınca sütle çırptığın krem şanti ve vaniılyayı muhallebinin içine katıp,soğomuş olan kekin üstüne döküp arzuya göre süsleyin...Afiyet olsun..(kahve günümdü arkadaşlara yaptım çok hafif ve çok lezzetli oldu.....)

1 yorum:

NarincE dedi ki...

Kalkıp tatlı yaptıracaksınız bana, şu saatte dolaşmamalı komşuları:)