Efendimmmm,eskiden bizim turşularımızı annem kurardı emekli olunca artık ben kurayım dedim.İlk seferinde çok güzel kurdum ,sonrakinin tuzu az oldu çabuk bozuldu.Deryalı günler de kurdular ölçüleride gözüm tuttu.Yine kurdum 15-20 gün sonra nasıl olmuş bakacağız.Bir orta boy lahanayı üçparmak kalınlığında kestim,2 çay bardağı kaya tuzu.1 kase sarmısak,biraz biber salçası(acılı) ile ovdum,2 litre elma sirkesi.1 limon (dilimlenmiş)en üstünede 1 demet maydanoz 1 demet dereotu koyup işlemi sonlandırdım.EEEE BİZEDE AFİYET OLSUN.
BAYRAM RAPORU / 13 NİSAN
-
1. GÜN:
-Uyan, kahvaltı yap, internette gezin
-Kakafonik bir şekilde İzmir Marşı çalmaya çalışan, davul-zurna ve bahşiş
toplayıcı çocuktan oluşan güzide m...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder