30 Haziran 2012 Cumartesi

DEMİRHİNDİ ŞERBETİ

Hazır meyva sularından hiç hazetmediğim için geçen sene eşimle Hacıbekirde içtiğimiz ve çok beğendiğimiz demirhindinin tazesini görünce hemen alıp yapmaya koyuldum.Önce meyvanın kabuklarını soyup 1 gece suda beklettim içine 5 -6 adet karanfil 2 çubukta tarçın attım.Ertesi gün ağız tadımıza göre şeker atıp 20 dakika kaynattım.Ilınınca ince tel süzgeçten geçirdim,şişelere doldurup buuzzz gibi içtik.Osmanlılarda özellilkle ramazan aylarında yapılıp içilirmiş.Serinletmesinin yanında içindede kalsiyum,magnezyum,sodyum,potasyum,demir,B1 ,B2,E vitamini de var....

4 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Demirhindi şerbetini bilirim, içmişliğim de vardır ama meyvasını ilk kez gördüm sayenizde, çok ilginçmiş...

Banuca dedi ki...

Aaaaa...aaa.. ben bunu hiç bilmiyordum desem olur mu :))
Demirhindi... nerden alınır? Denesem diyorum :)

aysencifci dedi ki...

Yav kadın işin gücün böyle sağlıklı beslenme, vitamin... Boşver gel Baylan'dan bir kupGriye yiyelim, bak bu demirhindi mindi dermisin bir daha?:)D

tatlıhayat dedi ki...

Leylak Dalı teşekkürler...Banuca ben büyük marketlerden alıyorum ama aktarlarda da gördüm...Aıcım hadi memen gidip yiyelim...